top of page

O nama

 

Naši stručnjaci su ovlašteni sudski tumači za engleski jezik, koji osiguravaju visok kvalitet prevodilačkih usluga sa i na engleski jezik. S velikom pažnjom i poštovanjem prema svakom klijentu, naša agencija osigurava tačnost, jasnost i blagovremenost urađenih prevoda.
"L&L" agencija uskoro uvodi i proširenje ponude za druge strane jezike. 

O osnivačici "L&L" kompanije:
LARISA LISICA je ovlašteni sudski tumač za engleski jezik sa dugogodišnjim bogatim iskustvom pismenog i usmenog prevođenja iz svih oblasti društvenih i prirodnih nauka. Rođena je 09.09.1980. godine. Srednje obrazovanje je završila u II Gimnaziji u Sarajevu nakon čega diplomira na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Odsjek Anglistika, te stiče zvanje diplomiranog profesora engleskog jezika i književnosti. Školovanje dalje nastavlja na Odsjeku Anglistika, Smjer Prevodilački - II ciklus studija.​Larisa Lisica je ovlašteni sudski tumač za engleski jezik od 2008. godine, te takođe ima bogato prevodilačko iskustvo koje je stekla radom na različitim donatorskim projektima u Bosni i Hercegovini od 2006. godine. Prevodila je različite zakone, pravilnike i druge javne dokumente koji uređuju oblast javnih finansija, tekstove iz oblasti bankarstva i finansije, ekonomije, vanjske trgovine, marketinga, prava, društvenih nauka, medicine kao i tehničku dokumentaciju.​Kao konsekutivni prevodilac učestvovala u brojnim sastancima, seminarima, radionicama i obukama za državne službenike. Radila je kao prevodilac na mnogim Projektima, uključujući: Jačanje upravljanja javnim finansijama i Fond za oporavak sektora preduzeća, koje Projekte je finansirao DFID u BiH (Ured Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj) od 2006. godine itd.

Godinama je bila zasposlena u Predstavništvu UNHCR-a u Sarajevu na Projektu Zatvaranja kolektivnih centara u BiH, te je takođe angažovana na poslovima prevoda odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije (Informacije koje Evropska komisija traži od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u svrhu pripreme Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji). 

 

 

bottom of page