top of page
viber_image_2019-12-05_14-21-56_edited.j

O meni

 

LARISA LISICA je ovlašteni sudski tumač za engleski jezik sa dugogodišnjim bogatim iskustvom pismenog i usmenog prevođenja iz svih oblasti društvenih i prirodnih nauka.

Vlasnica je "L&L" Prevodilačke agencije, mlade agencije koja trenutno pruža usluge prevođenja na i sa engleskog jezika.

Rođena je 09.09.1980. godine. Srednje obrazovanje je završila u II Gimnaziji u Sarajevu nakon čega diplomira na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Odsjek Anglistika, te stiče zvanje diplomiranog profesora engleskog jezika i književnosti. Školovanje dalje nastavlja na Odsjeku Anglistika, Smjer Prevodilački - II ciklus studija.

Larisa Lisica je ovlašteni sudski tumač za engleski jezik od 2008. godine, te takođe ima bogato prevodilačko iskustvo koje je stekla radom na različitim donatorskim projektima u Bosni i Hercegovini od 2006. godine. Prevodila je različite zakone, pravilnike i druge javne dokumente koji uređuju oblast javnih finansija, tekstove iz oblasti bankarstva i finansije, ekonomije, vanjske trgovine, marketinga, prava, društvenih nauka, medicine kao i tehničku dokumentaciju.

Kao konsekutivni prevodilac učestvovala u brojnim sastancima, seminarima, radionicama i obukama za državne službenike. Gđa Lisica je radila kao prevodilac na Projektima: Jačanje upravljanja javnim finansijama i Fond za oporavak sektora preduzeća, koje Projekte je finansirao DFID u BiH (Ured Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj) od 2006. godine.

Godinama je bila zasposlena u Predstavništvu UNHCR-a u Sarajevu na Projektu Zatvaranja kolektivnih centara u BiH, te je takođe angažovana na poslovima prevoda odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije (Informacije koje Evropska komisija traži od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u svrhu pripreme Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji).

 

 

bottom of page